Bouwplannen?

Kies je verwarming met dit stappenplan
Je grond is gekocht, je architect staat paraat en jij kan niet wachten om eraan te beginnen. Yep, binnenkort is jouw droomwoning meer werkelijkheid dan droom. Maar voor het zover is, moet je nog een aantal knopen doorhakken. Hoe kies je bijvoorbeeld een verwarmingsinstallatie die perfect bij je woning past? Maak in 3 stappen een slimme keuze, voor jou én je E-peil.

Stap 1: Begin bij de bron


Wie bouwt, heeft in principe carte blanche. Van een hoogrendementsketel op aardgas tot energie uit de natuur: jij kiest in welke warmtebron je wil investeren. Toch is vooral hernieuwbare energie erg interessant bij nieuwbouwwoningen. Zo ben je minder afhankelijk van onvoorspelbare energieprijzen en hou je tegelijk je E-peil laag.

Kies voor een warmtepomp, zonne-energie of zelfs een combinatie van beide als je energieneutraal wil bouwen. Maar ook een mix van aardgas en groene energie kan een optie zijn, door bijvoorbeeld een gasketel te combineren met zonnepanelen.

Goed om weten: zorg dat het vermogen van je warmtebron altijd een tikkeltje hoger is dan je maximale behoefte. Je architect of installateur kan helpen die te berekenen.

Stap 2: Vloerverwarming of radiatoren?


Vloerverwarming verwarmt je woning op lage temperatuur, en is daardoor een van de zuinigste warmteoplossingen voor nieuwbouwwoningen. Daarnaast win je ruimte in huis en kan je in de zomer ook kamers koelen als je je vloerverwarming aansluit op een warmtepomp.

Maar ook radiatoren hebben zo hun voordelen, zeker in ruimtes die je niet altijd hoeft te verwarmen. Die krijg je met een radiator in een mum van tijd heerlijk warm. De Ulow-E2 van Radson werkt bovendien al op een temperatuur van amper 35°C, waardoor hij een goede match is met vloerverwarming. Heb je zonnepanelen voorzien? Dan warm je kamers snel en voordelig op met elektrische radiatoren.

Bekijk het hele assortiment aan Radson-warmteoplossingen hier.

Stap 3: Win extra E-peilpunten


Niet elke kamer heeft dezelfde warmtebehoefte. Werk je na het eten nog een uurtje door in je bureau, maar hoef je daar verder niet te zijn? Of wil je het vooral 's ochtends en 's avonds lekker warm in je badkamer? Kies dan voor een zoneregeling als de Touch E3 van Radson en verwarm elke kamer apart, volgens je eigen behoeften. En dat gewoon via je smartphone. Je bespaart niet enkel op je energiefactuur, maar ziet ook je E-peil dalen. Win-win!

Meer weten over de Radson zoneregeling?

Inspiratie

Nieuw: Ulow-E2 V
Ontmoet de nieuwe verticale radiator van Radson
14 februari 2020
Radiatoren
De toppers van 2019
Op een rijtje: de populairste radiatoren van 2019
15 januari 2020
Radiatoren
De waarheid over warme voetjes
De pro's en contra's van vloerverwarming
1 februari 2019
Vloerverwarming
Droomfabriek
7 tips om beter te slapen
1 februari 2019
Slaapkamer
Graden geluk
De ideale temperatuur voor elk plekje in huis
30 januari 2019
Warmtearchitectuur