interview

met productiemedewerker Eric

In 2020 trekt Eric de deur van Radson definitief achter zich toe, om volop te genieten van zijn pensioen. Met pijn in het hart, dat wel, want hij deed zijn werk bijzonder graag. Samen met Eric blikken we terug op een carrière van 40 jaar, vol goede herinneringen.

Hoe ben je bij Radson beland?

Eric: “Al op heel jonge leeftijd, eigenlijk: ik was amper 16 jaar. Een vriend van mij werkte hier al en zei dat ik met mijn ervaring als lasser (ik had het vak geleerd in een rolluikbedrijfje) echt eens bij Radson moest aankloppen. Dus dat heb ik gedaan, en ik ben er nooit meer weggegaan.”

Dan voelde je je hier vast goed thuis, niet?

“Ja, klopt, ik heb hier v eel kansen gehad en heb ook altijd mijn ding mogen doen. Je mag v an alles uitproberen. Dat vindt het bedrijf heel belangrijk en werkt voor ons ook motiverend: je bouwt ongelooflijk veel vaardigheden en kennis op. Je leert sowieso ook meer bij als je je job graag doet. Zo heb ik mee het prototype ontworpen van de verticale radiator, vandaag nog altijd een van onze topproducten. Daar ben ik heel fier op.

Later mocht ik radiatoren controleren die met schoonheidsfoutjes uit de productie kwamen. Kwaliteit is heel belangrijk voor Radson, maar ook voor mij: blutsen en foutjes kunnen écht niet. Ik vind het fijn dat ik mensen zo aan een perfecte radiator help.”

Wat vind je nog meer leuk aan je job?

“Dat we zo’n goed team vormen. We doen geregeld leuke dingen samen, zoals gaan bowlen of een bezoekje aan een pretpark met de kinderen erbij. En er is een Radson-sportclubje dat bijna elke zondag gaat fietsen en dat redelijk wat activiteiten organiseert. Daarnaast leren we als collega’s ook veel van elkaar.”

Tot slot: als je moet kiezen, wat is dan je mooiste herinnering?

“Moeilijk, er zijn er veel. Maar wat mij meteen te binnen schiet is die keer dat een van de collega’s Radson had ingeschreven voor een tv-programma, waarbij onze serviceploeg gefopt werd met een verborgen camera. Ze moesten in een klooster een radiator gaan vervangen en werden daar door de nonnekes verplicht om zo’n gewaad aan te doen en een kruis te mak en voor het kruisbeeld. Amai, daar kunnen we vandaag nog altijd hard om lachen.”

"Ik heb mee het prototype ontworpen van de verticale radiator, vandaag nog altijd een van onze topproducten. Daar ben ik enorm fier op."

Inspiratie

Zo gebruik je Touch E3
Alles over de handige warmte-app van Radson
23 januari 2020
Zoneregeling
Badmode
Zo kleed je je badkamer extramooi aan
31 januari 2019
Badkamer
How to hygge
Leren ontstressen op z'n deens
29 januari 2019
Interieur inspiratie
100% babyproof
Een veilig huis voor klein & groot
30 januari 2019
Welzijn