Bouwtrends in 2019

7 trends die elke moderne woning sieren
Minimalisme viert nog altijd hoogtij, ramen en deuren worden alsmaar groter en we kiezen resoluut voor duurzame technieken: de bouwtrends van 2019 zijn niet alleen smaakvol, maar ook doordacht. Bovendien staan ze goed in echt élke moderne woning. Vlijtig noteren dus!
Minimalisme viert nog altijd hoogtij, ramen en deuren worden alsmaar groter en we kiezen resoluut voor duurzame technieken: de bouwtrends van 2019 zijn niet alleen smaakvol, maar ook doordacht. Bovendien staan ze goed in echt élke moderne woning. Vlijtig noteren dus!

1. Moeder Natuur als energiebron

In goed geïsoleerde woningen is Moeder Natuur de beste bron van energie. Niet vreemd dus dat warmtepompen en zonnepanelen zo populair zijn. Combineer je ze met vloerverwarming of radiatoren op lage temperatuur, dan wordt je energiefactuur er eentje om jaloers op te zijn.

2. Je huis bedienen met je smartphone

Nooit meer wachten tot de badkamer eindelijk is opgewarmd, geen stap verzetten om je rolluiken dicht te doen en faken dat je thuis bent wanneer je op vakantie bent? Met een geautomatiseerde woning via Radon Touch E3 bedien je je hele huis vanuit je luie zetel. Of je strandstoel.

3. Een radiator als eyecatcher

Weg is de tijd waarin je radiatoren nog een noodzakelijk kwaad in je interieur waren: tegenwoordig kan een strakke designradiator de absolute eyecatcher van je leefruimte zijn. Dankzij het grote aanbod aan kleuren, maten en modellen vind je altijd je ding.

4. Een industriële vloer in huis

Geen planken of naden: met een betonnen gietvloer (al dan niet in kunststof) wordt schoonmaken pas echt een eitje. Al is dat zeker niet het grootste voordeel aan deze trend, want een minimalistische vloer als deze is vooral populair om z'n prachtige, industriële look.

5. Een gevel zonder voegen

Wat je vloer kan, kan je gevel ook: tegenwoordig zien we steeds meer gevels opduiken met voegloze bakstenen. Doordat de voegen de kleur van de steen niet verstoren, krijgt de gevel een mooie, zuivere aanblik.

6. Brede ramen, hoge deuren

Moderne woningen van vandaag bewijzen dat ramen en deuren heus niet louter functioneel hoeven te zijn. Integendeel: deuren die tot aan het plafond reiken en ramen die de hele muur inpalmen, geven je ruimtes extra karakter (en bakken lichtinval, wat die ramen betreft).

7. Overal ademruimte

Dat een open keuken met een kookeiland helemaal hot is, is niets nieuws. Maar die zucht naar adem- en bewegingsruimte uit zich ook in andere kamers. Wat dacht je bijvoorbeeld van een master bedroom met een open badkamer en inloopdressing?

Inspiratie

Radiatoren op de rooster
De pro's en contra's van radiatoren
1 februari 2019
Radiatoren
Spa @ home
Transformeer je badkamer in een wellnesswalhalla
31 januari 2019
Badkamer
How to hygge
Leren ontstressen op z'n deens
29 januari 2019
Interieur inspiratie
Nieuw: Ulow-E2 V
Ontmoet de nieuwe verticale radiator van Radson
14 februari 2020
Radiatoren
De kunst van de Feng Shui
Decoratietips voor meer geluk in huis
30 januari 2019
Interieur inspiratie
De toppers van 2019
Op een rijtje: de populairste radiatoren van 2019
15 januari 2020
Radiatoren