Checklist voor je badkamerrenovatie

5 dingen die je moet doen voordat je je badkamer renoveert
Praktisch, lekker warm, sereen en liefst ook nog een tikje luxueus: je ideale badkamer moet heel wat eigenschappen afvinken. Je badkamer renoveren, houdt dus een pak meer in dan een mooi Pinterest-bord samenstellen ... Dus voordat je enthousiast een nieuw ligbad koopt en de accessoires voor je wastafel alvast uitkiest, lees je best eerst even dit!

1. Denk na over wat je écht wil

First things first: keuzes maken! Heb je een ligbad, maar gebruik je dat eigenlijk niet vaak? Of vind je het onhandig dat je nu je lavabo moet delen met je partner? Durf je badkamerinrichting te herbekijken in functie van wat praktisch is voor jouw gezin.

2. Controleer je leidingen

Droom je van een vrijstaand bad bij het raam of wil je je lavabo’s naar de andere kant van de ruimte verplaatsen? Overleg eerst met je aannemer of loodgieter of het mogelijk is om je leidingen zo grondig te verleggen. Zijn je leidingen verouderd, dan is het sowieso een goed idee om ze te vervangen. Door corrosie en hard water laten deze oude leidingen water niet meer zo vloeiend door.

3. Ga shoppen

Je hebt wellicht maar één badkamer, dus wil je natuurlijk dat je renovatiewerken zo snel mogelijk uitgevoerd worden. Zorg dus dat je je materialen, tegels, toestellen en verwarmingselementen al in huis hebt voordat je begint te breken.
​​

4. Investeer in voldoende verluchting

Vochtige ruimtes zoals de badkamer zijn echte broeihaarden voor bacteriën en schimmels. Investeer dus in een goed verluchtingssysteem zodat het vocht weg kan. Zeker als je een regendouche hebt, wat heel wat meer damp met zich meebrengt dan een gewone douche, volstaat het niet om je raam af en toe open te zetten. En dat is natuurlijk ook niet zo ecologisch als je verwarming ondertussen op volle toeren draait!

5. Kies je warmtebron

Ga je voor radiatoren, vloerverwarming of – het beste van beide werelden – een combinatie? Die keuze bepaalt voor een groot deel het comfort in je badkamer. Enkele tips om je keuze te maken:
  • Kijk naar de ruimte van je badkamer. Heb je voldoende plaats aan de muren voor radiatoren? Lees hier ook even waar je ze het best plaatst. Vergeet niet: hoe groter je badkamer, hoe meer vermogen je radiator moet hebben (en hoe groter hij dus is). Tip: met onze productcalculator bereken je in een handomdraai het juiste vermogen voor jouw ruimte.
  • Wil je liever geen traditionele badkamerradiator? Ook aan een vlakke designradiator kan je een handdoekbeugel bevestigen zodat ze je handdoeken snel laten opdrogen en lekker warm maken.
  • Heb je altijd koude voeten? Combineer je radiatoren dan met vloerverwarming voor optimaal comfort. Bonus: zo heb je ook minder last van stof omdat er veel minder luchtcirculatie is.

Inspiratie

Elektrisch verwarmen, iets voor jou?
De pro's en contra's van elektrische radiatoren
1 februari 2019
Elektrische radiatoren
Ulow-E2
De eerste radiator op ultra lage temperatuur
1 februari 2019
Radiatoren
De 10 geboden van interieurdesign
Jouw leidraad voor een stijlvol interieur
31 januari 2019
Interieur inspiratie
De waarheid over warme voetjes
De pro's en contra's van vloerverwarming
1 februari 2019
Vloerverwarming
De ideale warmtearchitectuur
Stap voor stap
30 januari 2019
Warmtearchitectuur
Graden geluk
De ideale temperatuur voor elk plekje in huis
30 januari 2019
Warmtearchitectuur