Eerste Hulp Bij Renovatie

Hoe pak je je verwarming aan als je gaat verbouwen?
Niets zo spannend als een oude woning omtoveren tot je eigen knusse stekje. Zelfs al komt daar soms wat gepuzzel bij kijken: je hebt nu eenmaal minder vrijheid dan bij een nieuwbouwwoning. Want wat doe je bijvoorbeeld met je verwarming? Is groene energie ook bij renovaties een optie? En moet je die prachtige tegelvloer nu écht openbreken om zuinig te verwarmen? Ontdek alles wat je moet weten.

Totaalrenovatie of niet?


De eerste vraag die je jezelf best stelt, is hoe ver je wil gaan. Is je woning goed geïsoleerd en laat je budget het toe om die oude mazoutketel te vervangen door een warmtepomp? Super, want dat zal je merken aan je energieverbruik. Wil je daar voorlopig nog niet in investeren, dan kan een budgetvriendelijkere condensatieketel ook al een groot verschil maken.

Vloerverwarming versus radiatoren


Toegegeven: vloerverwarming brengt heel wat voordelen met zich mee. Je geniet van een constante, aangename binnentemperatuur én houdt je muren vrij. Daarnaast kan je in combinatie met een warmtepomp je ruimtes ook koelen op warme dagen. Maar dan moet die huidige vloer er natuurlijk aan geloven, en dat kan soms zonde zijn.
Gelukkig hoeven de radiatoren van vandaag helemaal niet onder te doen voor vloerverwarming. De Ulow-E2 van Radson werkt bijvoorbeeld zowel op lage als hoge temperatuur: ideaal als je nu nog geen budget hebt voor een warmtepomp, maar later misschien wel. Als je je ketel dan vervangt, kan je je radiatoren gewoon behouden.

Geen waterleidingen?

Wil je bepaalde kamers in je woning verwarmen, maar zijn daar nog geen waterleidingen aanwezig? Sla dan je slag met elektrische radiatoren: die zijn vandaag een stuk zuiniger dan vroeger. Wanneer je ook nog eens zonnepanelen kan plaatsen, haal je nog meer voordeel uit elektrische radiatoren.

Bekijk hier alle elektrische radiatoren van Radson.

Zo bespaar je maximaal


Om zo duurzaam mogelijk te verwarmen in je gerenoveerde woning, kan je ook gebruikmaken van zoneregeling. Daarmee verwarm je ruimtes automatisch en individueel, enkel wanneer dat nodig is. De Touch E3 van Radson kan je zelfs bedienen vanop je smartphone, zodat je op kantoor je badkamer alvast lekker kan opwarmen voor die heerlijke douche van vanavond. Extra comfort voor jou én een mooie besparing op je energiefactuur.

Inspiratie

Vergelijk je verbruik
Verbruik jij meer of minder energie dan gemiddeld?
11 september 2019
Duurzaam wonen
Spa @ home
Transformeer je badkamer in een wellnesswalhalla
31 januari 2019
Badkamer
E-peil
Less is more
30 januari 2019
Duurzaam wonen
Help! Hoe begrijp ik mijn jaarafrekening?
De ins en outs van je energiefactuur
29 oktober 2019
Duurzaam wonen
Ulow-wablief?
5 vragen (én antwoorden) over de Ulow-E2
25 oktober 2019
Duurzaam wonen
Ik wil een huis!
Wat je moet weten voordat je je eerste woning koopt
25 oktober 2019