Interview

met interieurarchitecte Alice

Alice Coulonvaux was amper 12 toen ze wist wat ze wilde worden: interieurarchitecte. Vandaag oefent ze die job nog steeds met evenveel passie en warmte uit. Haar missie? De interieurdromen van haar klanten doen uitkomen en de wereld huis per huis een beetje mooier maken.

Hou je rekening met verwarming bij je interieurontwerpen?

Alice: “Net als belichting, integreer ik verwarming onmiddellijk in mijn plannen. Ik wil uiteraard dat mijn klant het warm heeft, maar dan op een esthetische manier.” (lacht) “Voor mij maakt dit deel uit van de missie van een goede interieurarchitect. Mensen spenderen veel geld aan de renovatie of interieurafwerking van hun woning en besparen op sanitair, verwarming en elektriciteit. Maar het is natuurlijk beter om te investeren in degelijk materiaal dat lang meegaat, dan dat hun stijlvolle woonkamer berekoud blijkt in de winter en ze de boel moeten opbreken.”

“Ik wil dat mijn klanten het warm hebben, maar dan op een esthetische manier.”

Raad je Radson aan bij je klanten?

“Absoluut! Mijn man is verwarmingsinstallateur, dus ik zit gelukkig dicht bij de bron.” (lacht) “Ik werk altijd met kwaliteitsmerken, en kies meestal voor Radson. Hun producten hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding én ze hebben een heel ruim assortiment. Ze bieden ook speciale kleuren aan, en ik kijk er al naar uit om de kleuren Magnolia, Pergamon en Manhatten te verwerken in mijn volgende projecten. Die Scandinavische pasteltinten zijn nu helemaal hip!”

Wat vind je zo leuk aan je job?

“Het contact met de mensen, de research en zelfs het technische aspect. Ik vind het fantastisch om bij te leren en mee te zijn met de nieuwste trends en materialen. Zo woon ik geregeld verwarmingsseminaries bij samen met mijn man: daar leer ik altijd iets bij. Maar zoals elke interieurarchitect vind ik het allermooiste natuurlijk je project helemaal afgewerkt zien en een klant gelukkig maken.”

Inspiratie

Buiten bibberen, binnen opwarmen
Brrr... ook een koukleum? Zo blijft het lekker warm in huis
15 januari 2020
Warmtearchitectuur
Help! Hoe begrijp ik mijn jaarafrekening?
De ins en outs van je energiefactuur
29 oktober 2019
Duurzaam wonen
Ulow-wablief?
5 vragen (én antwoorden) over de Ulow-E2
25 oktober 2019
Duurzaam wonen
Ulow-E2
De eerste radiator op ultra lage temperatuur
1 februari 2019
Radiatoren
Eerste Hulp Bij Renovatie
Hoe pak je je verwarming aan als je gaat verbouwen?
16 mei 2019
Renovatie
Speeltijd
5 originele indoorspelletjes bij slecht weer.
30 januari 2019
Fun