Ra, ra, ra(diator)

Waar plaats je je radiatoren het best?
Oef, je bent er eindelijk over uit: je wil je woning (deels) verwarmen met radiatoren. Het moeilijkste is alvast achter de rug … Of niet? Want waar moet je ze nu een plekje geven? Met deze tips weet je perfect waar jouw radiatoren zich helemaal thuis voelen.

Geef ze ruimte

Waar je radiatoren zich ook bevinden, ze hebben altijd ademruimte nodig. De warmte zal niet goed kunnen circuleren als je ze te dicht bij je vloer, muur of meubels plaatst. Plaats ze daarom ongeveer 15 centimeter van de vloer en 6 centimeter van venstertabletten. In je badkamer bevinden ze zich best op minstens 1 meter van je douche of bad. Zorg er ook voor dat je radiatoren het openen van kasten en deuren niet belemmeren.

Feit of fabel: plaats je je radiatoren het best onder een raam?

Vroeger werden radiatoren vaak onder een raam geplaatst om indringende kou af te remmen. In nieuwbouwwoningen met isolerende beglazing is dat minder nodig, maar blijven ramen wel de grootste verliespost. Een radiator onder je raam plaatsen (eventueel in combinatie met vloerverwarming), blijft dus een slimme zet én zo verlies je bovendien minder wandruimte.

Laat ze schitteren

De radiatoren van vandaag hoef je niet meer in een onzichtbaar hoekje weg te duwen. Tegenwoordig vind je (zéker bij Radson) heel wat leuke designradiatoren die het pronkstuk van je woonkamer kunnen worden. Ze zijn beschikbaar in tal van kleuren, zodat ze prima matchen met de inrichting van je woning. Wil je ze toch liever laten opgaan in je interieur? Plaats dan radiatoren in dezelfde kleur als je muur, zodat beide één mooi geheel vormen.

Benut smalle plekjes

In compacte kamers als je keuken of badkamer heb je vaak alle plaats nodig die je hebt. Kies daarom voor verticale (design)radiatoren die weinig plaats innemen op smalle wanden en dankzij hun minimalistische ontwerp goed aansluiten bij de stijl van je keukenkastjes of badkamermeubels. Let wel op: de radiatoren in je badkamer moeten goed bestand zijn tegen luchtvochtigheid. Hiervoor bestaan speciale badkamerradiatoren, maar Radson kan je gewone paneelradiatoren ook voorzien van een extra laagje bescherming.

Gebruik ze als accessoire

Vergeet niet dat je je radiatoren voor meer kan gebruiken dan warmte alleen. Door er een ophangrekje aan te bevestigen worden ze in één klap een handig accessoire om bijvoorbeeld handdoeken snel te laten opdrogen. Plaats ze voor extra comfort binnen handbereik als je uit de douche of bad komt.

Inspiratie

Ulow-wablief?
5 vragen (én antwoorden) over de Ulow-E2
25 oktober 2019
Duurzaam wonen
Een warme video
Warmte voor elk moment
12 februari 2019
Welzijn
Elektrisch verwarmen, iets voor jou?
De pro's en contra's van elektrische radiatoren
1 februari 2019
Elektrische radiatoren
100% babyproof
Een veilig huis voor klein & groot
30 januari 2019
Welzijn
Speeltijd
5 originele indoorspelletjes bij slecht weer.
30 januari 2019
Fun
Wonen in stijl
4 prachtige interieurtrends voor 2020
29 oktober 2019
Interieur inspiratie