Tijd voor nieuwe radiatoren?

5 goede redenen om je radiatoren te vervangen

Eventjes je radiatoren vervangen: misschien staat het niet meteen op je prioriteitenlijstje. Toch brengen nieuwe radiatoren vaak alleen maar voordelen met zich mee. Ontdek 5 goede redenen om er vandaag nog werk van te maken.

1. Een van je radiatoren heeft het net begeven

Blaast een van je radiatoren z'n laatste adem uit, dan spreekt een vervanging natuurlijk voor zich. Maar op zo'n moment kan het lonen om ook de rest van je verwarmingssysteem onder handen te nemen. Zeker als je een oude ketel en afgeleefde radiatoren in huis hebt die enkel verwarmen op hoge temperatuur. Voor beide zijn er vandaag namelijk heel wat zuinigere alternatieven op de markt. Wist je bijvoorbeeld dat elektrische radiatoren intussen al een pak energievriendelijker zijn dan vroeger?

2. Je wordt niet vrolijk van je energiefactuur

Hoewel je radiatoren geen rechtstreekse invloed hebben op je energiefactuur, bepalen ze wel mee het verbruik van je warmtebron. Heb je bijvoorbeeld een hoogrendementsketel in combinatie met radiatoren die werken op een hoog warmteregime, dan zal je ketel nooit zijn optimale rendement kunnen halen. Bij radiatoren die je woning verwarmen op lage temperatuur, kan dat wel. Tip: de Ulow-E2 radiator van Radson werkt al op een ultralage temperatuur van amper 35°C.
​​​

3. Je radiatoren passen niet meer in je interieur

Of je radiatoren nu moeten opgaan in je interieur of er net moeten uitspringen: in beide gevallen wil je dat het plaatje klopt. Bij oude, logge radiatoren is dat vaak een moeilijke puzzel. Een verticale designradiator of een minimalistische paneelradiator kan dat probleem snel verhelpen. Bij Radson heb je de keuze uit verschillende kleuren, maten en modellen: je vindt dus gegarandeerd een radiator die bij je woning past.

4. Het wordt thuis nooit gezellig warm

Zelfs al draai je de thermostaat naar ongekende hoogtes, bij jou thuis heeft iedereen altijd een dekentje in de buurt. In dat geval is de kans groot dat je radiatoren niet voldoen aan je warmtebehoefte, en dat je best investeert in grotere exemplaren met een hoger vermogen. Bereken de warmtebehoefte van elke ruimte in je woning via onze handige productcalculator of vraag een professionele installateur om hulp.

5. Je wil een zuinigere warmtebron installeren

Wil je andere onderdelen van je verwarmingssysteem aanpakken, door bijvoorbeeld je ketel te vernieuwen of te kiezen voor zoneregeling in je woning? Dan is de kans groot dat je nieuwe aanwinst niet compatibel zal zijn met je huidige radiatoren, of dat je nog meer kan besparen door ook je radiatoren te vervangen. Vraag hiervoor zeker advies aan je installateur of een professional, zodat je de meest voordelige keuze maakt.

Inspiratie

De ideale warmtearchitectuur
Stap voor stap
30 januari 2019
Warmtearchitectuur
Elektrisch verwarmen, iets voor jou?
De pro's en contra's van elektrische radiatoren
1 februari 2019
Elektrische radiatoren
De waarheid over warme voetjes
De pro's en contra's van vloerverwarming
1 februari 2019
Vloerverwarming
Isolatietips voor verbouwers
Wat je moet weten als je je woning goed wil isoleren
23 januari 2020
Renovatie
De 10 geboden van interieurdesign
Jouw leidraad voor een stijlvol interieur
31 januari 2019
Interieur inspiratie
Checklist voor je badkamerrenovatie
5 dingen die je moet doen voordat je je badkamer renoveert
7 februari 2020
Badkamer