De ideale warmtearchitectuur

Stap voor stap

Je plannen en Pinterest-bord voor je interieurarchitectuur staan misschien al klaar, maar heb je ook al nagedacht over de warmtearchitectuur van je woning? Die is minstens zo belangrijk voor je nieuwe, warme thuis. Zo ga je te werk!

1.

DENK AAN JE ENERGIEBRON

Investeer je in een warmtepomp, dan is vloerverwarming in combinatie met de Ulow E2 radiator een slimme keuze. Bij zonnepanelen zijn elektrische radiatoren dan weer de overweging waard. Heb je een mazout- of gaswandketel, dan kunnen de gewone lage temperatuurradiatoren van Radson met een regime van 45 à 55°C een aanzienlijke energiebesparing met zich meebrengen.

Tip
Vloerverwarming betekent niet noodzakelijk een hoger vloeroppervlak. Bij Radson vind je vloerverwarming in verschillende opbouwhoogtes zodat deze perfect wordt afgestemd op je beschikbare hoogte.

2.

Breek met je vloeren

Ga je zelf bouwen? Lucky you: dan mag je meteen naar stap 2! Verbouw of renoveer je, dan moet je eerst beslissen of je de vloer wil en kan uitbreken. Liever geen vloerverwarming, maar kan je de waterleidingen niet verleggen? Dan kunnen elektrische radiatoren in die ruimtes warmte bieden.

3.

Kies je temperatuur

Je badkamer is je slaapkamer niet. Terwijl je in de badkamer waarschijnlijk een constante warme temperatuur van 24°C wil, heb je het in de slaapkamer liefst wat frisser: zo’n 18°C. In je slaapkamer heb je dan ook geen constante warmte nodig, maar volstaat het om enkel bij te verwarmen wanneer het buiten écht ijzig koud is. In de badkamer is de combinatie van vloerverwarming en badkamerradiatoren wellicht de beste oplossing, terwijl een (elektrische) radiator in de slaapkamer vaak voldoende is.

4.

Kijk naar je architectuur

Nu je hebt bepaald hoe warm je elke ruimte graag wil, moet je kijken naar de behoeften van je woning om die temperatuur te kunnen bereiken. Verschillende factoren bepalen immers hoeveel warmte jouw huis verliest of vasthoudt. Denk bijvoorbeeld aan:
  • De grootte van je ruimte
  • De isolatie en beglazing
  • De oriëntatie van je woning
  • De ligging van je woning
Tip
Via onze productcalculator bereken je de warmtebehoefte van elke ruimte in een paar klikken.

5.

Hak de laatste knopen door

Yes, de blauwdruk voor je warmtearchitectuur is klaar! Tijd om met deze informatie naar een Radson-installateur of -groothandel te stappen. Samen met jou kiezen ze het ideale warmteproduct op maat van jouw verwarmingsbehoefte. Zo kiezen jullie samen de beste verlegafstand van de vloerverwarming, het type en de grootte van de radiator voor elke ruimte. En jij kiest vervolgens het model en design waarvan jij het nog een beetje warmer krijgt.

Inspiratie

Radiatoren op de rooster
De pro's en contra's van radiatoren
1 februari 2019
Radiatoren
Interview
met een tevreden Radson klant
5 februari 2019
Interview
Ulow-E2
De eerste radiator op ultra lage temperatuur
1 februari 2019
Radiatoren
Elektrisch verwarmen, iets voor jou?
De pro's en contra's van elektrische radiatoren
1 februari 2019
Elektrische radiatoren
100% babyproof
Een veilig huis voor klein & groot
30 januari 2019
Welzijn
De waarheid over warme voetjes
De pro's en contra's van vloerverwarming
1 februari 2019
Vloerverwarming