Richt je interieur slim in

Maak een kleine ruimte groter in 5 stappen
Veel te veel spullen en veel te weinig plaats: elke kleine kamer in huis heeft er wel last van. Toch kan je tal van trucjes toepassen om ruimte te besparen. Wie het slim aanpakt, kan een kleine kamer zelfs een pak groter doen lijken. Maak er het beste van met deze tips!
Veel te veel spullen en veel te weinig plaats: elke kleine kamer in huis heeft er wel last van. Toch kan je tal van trucjes toepassen om ruimte te besparen. Wie het slim aanpakt, kan een kleine kamer zelfs een pak groter doen lijken. Maak er het beste van met deze tips!

Stap 1: Begin met je verwarming

In een kleine kamer laat je liefst geen enkele ruimte onbenut. Vloerverwarming is dan een goed idee, want zo hoef je geen muren op te offeren voor radiatoren. Geef je toch de voorkeur aan radiatoren, wijs ze dan een strategische plek toe: plaats ze onder het raam of benut een smalle oppervlakte met een slanke, verticale designradiator.

Stap 2: Bepaal het kleurenpalet

Rust is broodnodig in een kleine kamer. Voor je op jacht gaat naar mooie meubels heb je dan ook best al een kleurenpalet in je hoofd. Zo weet je waar je naar moet zoeken en vermijd je een druk en beklemmend gevoel, doordat alle kleuren mooi bij elkaar passen. Kies hoofdzakelijk voor lichte en neutrale kleuren (zowel voor de muren, vloer als meubels) en varieer met een gedurfde accentkleur.

Stap 3: Kies je meubels goed uit



Is het tijd om meubels te kiezen, som dan eerst even op wat er absoluut noodzakelijk is. Misschien heb je niet per se een hele kast nodig, maar kunnen een paar zwevende plankjes al volstaan. Een eettafel kan je dan weer makkelijk vervangen door een bar met krukjes. Meubels met opbergruimte, zoals een bed met lades eronder, hebben altijd een streepje voor. Hoe meer mogelijkheden om al die spullen kwijt te kunnen, hoe beter!

Stap 4: Overdrijf niet met accessoires



Ook hier geldt: less is more! Gooi niet te veel kleinigheden in je winkelmandje, maar kies liever voor een paar grote, opvallende eyecatchers. Een mooi kunstwerk of unieke spiegel maken je kamer meteen een stuk persoonlijker. Houd je ogen ook open voor items die je blik naar het plafond trekken, zoals hoge planten of verticale radiatoren, die een ruimte optisch groter doen lijken.

Stap 5: Houd het netjes



Je huis op orde houden: het lijkt vanzelfsprekend, maar het is vaak moeilijker dan je denkt. Helaas is een kleine kamer nóg gevoeliger voor rommel dan de rest van je woning. Want als de ruimte schaars is, trekken rondslingerende spullen meteen de aandacht. En dat geeft allesbehalve een ruim gevoel. Is deze stap voor jou de grootste opgave? Drop dan eens wat spullen bij je plaatselijke kringloopwinkel: je kleine kamer zal je dankbaar zijn!

Inspiratie

De 10 geboden van interieurdesign
Jouw leidraad voor een stijlvol interieur
31 januari 2019
Interieur inspiratie
Speeltijd
5 originele indoorspelletjes bij slecht weer.
30 januari 2019
Fun
Radiatoren op de rooster
De pro's en contra's van radiatoren
1 februari 2019
Radiatoren
De ideale warmtearchitectuur
Stap voor stap
30 januari 2019
Warmtearchitectuur
Ulow-E2
De eerste radiator op ultra lage temperatuur
1 februari 2019
Radiatoren
Elektrisch verwarmen, iets voor jou?
De pro's en contra's van elektrische radiatoren
1 februari 2019
Elektrische radiatoren