Ulow-wablief?

5 vragen (én antwoorden) over de Ulow-E2
Wil je weten wat die mysterieuze Ulow-E2-radiator nu precies doet, en belangrijker: of hij een match is met jouw woning? Alsjeblieft: de antwoorden op ál je vragen.
Wil je weten wat die mysterieuze Ulow-E2-radiator nu precies doet, en belangrijker: of hij een match is met jouw woning? Alsjeblieft: de antwoorden op ál je vragen.
Wat is het verschil tussen een gewone radiator en de Ulow-E2?

De gewone radiatoren van Radson werken op een lage temperatuur van minimum 45°C. De Ulow-E2 kan werken op een ultra lage temperatuur van 35°C, maar ook op hogere temperaturen tot 60°C. Daarom is de Ulow-E2 heel flexibel en werkt hij op elke warmtebron, van gascondensatieketel tot warmtepomp. Daarnaast kan de Ulow-E2 ook zorgen voor droge koeling en het zo enkele graden koeler maken in huis.
Hoe kan de Ulow-E2 op zo’n lage temperatuur verwarmen?

De Ulow-E2 biedt een combinatie van stralingswarmte en versterkte convectie. Door de integratie van ventilatoren in deze radiator wordt de convectiewarmte beter verspreid doorheen de ruimte en kan er dus op een lagere temperatuur verwarmd worden. De ‘E2’ in de naam van deze radiator staat dan ook voor de combinatie van deze 2 warmtetypes.
Kan ik mijn volledige huis verwarmen met de Ulow-E2?

Zeker. Dankzij de combinatie van stralingswarmte en versterkte convectiewarmte wordt de temperatuur beter in de ruimte verspreid dan bij traditionele radiatoren. Voor geluidsoverlast van de ventilatoren hoef je trouwens ook geen schrik te hebben! In comfortmodus produceren de ventilatoren 20 tot 25 dB, vergelijkbaar met iemand die jou vanop 1,5 meter iets toefluistert. In boostmodus maken ze een geluid van 34 dB. Dat kan je vergelijken met het geroezemoes in een bibliotheek. Je kan hem dus ook in de slaapkamer plaatsen!
Kan ik ook Ulow-E2 radiatoren installeren in mijn bestaand (te renoveren) huis?

Ja hoor! Als je de vloerbekleding niet kan of wil weghalen en dus geen vloerverwarming gaat leggen, kan je overschakelen op de Ulow-E2. Die kan immers op ultra lage temperatuur verwarmen. Zo kan je later ook nog eenvoudig overschakelen op een nog duurzamere energieopwekker zoals de warmtepomp. In kamers waar geen centrale verwarming geplaatst kan worden, zijn elektrische radiatoren van Radson een goede oplossing.
Is de Ulow-E2 een duurzame warmteoplossing?

Absoluut, de Ulow-E2 zorgt ervoor dat je niet méér verwarmt dan nodig. Elke Ulow-E2 heeft een ingebouwde thermostaat en past zichzelf volgens de ingestelde temperatuur automatisch aan. Wanneer de gewenste temperatuur bereikt is, schakelt dit toestel zichzelf automatisch uit. De watermassa in de radiator behoudt echter zijn warmte en zorgt er zo voor dat de ruimte niet snel afkoelt.

Inspiratie

Moet je vloerverwarming ontluchten?
Onderhoud bij vloerverwarming
16 december 2019
Vloerverwarming
Interview
met een interieurarchitecte
30 januari 2019
Interview
Interview
met een tevreden Radson klant
5 februari 2019
Interview
Vergelijk je verbruik
Verbruik jij meer of minder energie dan gemiddeld?
11 september 2019
Duurzaam wonen
Hocus pocus... Focus!
Concentratietips voor harde werkers
1 februari 2019
Welzijn
De kunst van de Feng Shui
Decoratietips voor meer geluk in huis
30 januari 2019
Interieur inspiratie