100% babyproof

Een veilig huis voor klein & groot

Je beseft het misschien niet, maar je huis is een heus mijnenveld voor kruipgrage kleintjes. Gelukkig ontmijn je je huis in geen tijd met deze tips voor een veilige, hygiënische en comfortabele leefomgeving.

Je beseft het misschien niet, maar je huis is een heus mijnenveld voor kruipgrage kleintjes. Gelukkig ontmijn je je huis in geen tijd met deze tips voor een veilige, hygiënische en comfortabele leefomgeving.

Tip
Vloerverwarming is een heel hygiënische warmteoplossing. Het zorgt voor een betere regulatie van luchtvochtigheid, minder ronddwarrelende luchtdeeltjes en minder huisstofmijt. Een goede verluchting is natuurlijk ook essentieel.

BATTLE TEGEN DE BACTERIËN

Bacteriën verspreiden zich in huis sneller dan je ‘desinfecterende doekjes’ kan zeggen. Zorg er dus voor dat je de vloeren proper en dus kruipveilig houdt, verschoon de lakens minstens elke week en veeg speelgoed regelmatig af met desinfecterende doekjes. Zet bovendien de ramen zo’n 15 minuten per dag open – óók in de winter. Dat is al voldoende om een gezonde luchtstroom te garanderen.

Tip
Denk ook aan je radiatoren! De radiatoren van Radson werken allemaal op lage temperatuur (°Clever), en worden dus niet meer extreem heet. Ontdek hier alle modellen.

SPEEL OP VEILIG

Als je kleintje zijn of haar eerste stappen begint te zetten, besef je pas echt hoeveel gevaar er in huis is. Ga zelf maar eens op handen en knieën zitten en kijk eens rond je: een tv die kan omvallen, giftige schoonmaakmiddelen binnen handbereik, een deur die kan dichtvallen met kleine handjes ertussen … Maak je héle huis kid proof en investeer in veiligheidsgrendels voor kasten, bevestig de tv aan de muur en bedek stopcontacten.

Tip
Ook onder parket kan je tegenwoordig vloerverwarming leggen! Houd er wel rekening mee dat parket minder warmte geleidt. Kies dan bijvoorbeeld voor extra meters vloerverwarmingsbuis en een kleinere legafstand.

KRUIPENDE BABY’S EN VLOERVERWARMING: EEN VEILIGE COMBINATIE?

In het begintijdperk van vloerverwarming liep de temperatuur al snel op tot meer dan 35°C, waarbij je voeten zelfs konden opzwellen. De temperatuur van de huidige systemen is veel lager en aangenamer om over te lopen en te kruipen. En als je een warmtepomp hebt, kan vloerverwarming in de zomer zelfs voor een welkome verkoeling zorgen!
Ontdek hier alle onze vloerverwarmingssystemen.

Inspiratie

De kunst van de Feng Shui
Decoratietips voor meer geluk in huis
30 januari 2019
Interieur inspiratie
Ulow-E2
De eerste radiator op ultra lage temperatuur
1 februari 2019
Radiatoren
Radiatoren op de rooster
De pro's en contra's van radiatoren
1 februari 2019
Radiatoren
Richt je interieur slim in
Maak een kleine ruimte groter in 5 stappen
25 oktober 2019
Interieur inspiratie
De 10 geboden van interieurdesign
Jouw leidraad voor een stijlvol interieur
31 januari 2019
Interieur inspiratie
Hocus pocus... Focus!
Concentratietips voor harde werkers
1 februari 2019
Welzijn