Wonen in stijl

4 prachtige interieurtrends voor 2020
Het nieuwe jaar lijkt nog ver weg, maar onze glazen bol weet nu al welke interieurtrends er helemaal hip en hot zullen zijn in het voorjaar van 2020. Sommigen braaf en voorspelbaar, anderen stoer en gedurfd. Voor welke trend smelt jij?
Het nieuwe jaar lijkt nog ver weg, maar onze glazen bol weet nu al welke interieurtrends er helemaal hip en hot zullen zijn in het voorjaar van 2020. Sommigen braaf en voorspelbaar, anderen stoer en gedurfd. Voor welke trend smelt jij?
Ontdek de Evia

1. Warme, aardse kleuren en color statements

Aardse kleuren durven de aandacht op te eisen in het nieuwe jaar. Wat dacht je van een mooi aubergine, warm rood of mosgroen? Of ga voor dé tint van 2020: een prachtig diep oranje.

En wil je echt een color statement maken? Doe alle hoofden draaien door je meubels en muur precies dezelfde kleur te geven. Zelfs je radiatoren kan je hierin laten meespelen: vaak kan je ze in verschillende kleuren verkrijgen. Een trend voor de durvers!
De Delta H met D-vormige buizen is hip in 2020.

2. Materialen met karakter

Vlakke, keurige materialen zijn passé: in 2020 gaat de eer naar stoere materialen die minder voor de hand liggen. Denk aan ruwe bakstenen muren, marmeren tegels met textuur en duurzame houtsoorten met een oneffen oppervlak.

Ook je meubels en accessoires mogen meer karakter hebben. Stoelen en kussens met denim bekleding, lederen zetels, industriële lampen en zwartmetalen wandrekken (ja, nog altijd hip!) staan goed in een 2020-interieur. Tegelijk zijn ronde vormen ook weer helemaal in: een klassieke radiator met soepele rondingen maakt je interieur dus lekker eigentijds.

3. Keeping it real

De tijd dat je interieur te allen tijde instaproof moet zijn, is nog lang niet voorbij. Maar de definitie van zo'n instaproof inrichting ziet er nu wel helemaal anders uit. Weg met strak en minimalistisch, hallo persoonlijkheid! Wie er vandaag wil uitspringen, gaat voor een leefbaar en ‘echt’ interieur.

Wat dat betekent? Geen chaotische boel, wél ruimtes met een heel eigen thema. Maak een jungle van je woonkamer of tover je keuken om tot een American diner uit de fifties: zo volg je niet gewoon de boekjes, maar wel je eigen creativiteit.

4. Klein en knus wonen

We gaan almaar kleiner wonen, en daar spelen interieurdesigners dan ook goed op in. Multifunctionele en modulaire meubels, zoals een salontafel met opbergvak of een uitklapbaar bureau-en-eettafel-in-1, zijn niet alleen handig, maar vaak ook bijzonder stijlvol.

En zelfs als we wél de ruimte hebben, zijn we meer en meer into kleine, knusse hoekjes: kleurrijke kamerschermen creëren meer mogelijkheden en zijn soms zelfs voorzien van handige opbergplankjes die kasten kunnen vervangen. Tip: heb je een kleine woning? Ook met vloerverwarming kan je ruimte besparen!

Inspiratie

Help! Hoe begrijp ik mijn jaarafrekening?
De ins en outs van je energiefactuur
29 oktober 2019
Duurzaam wonen
Test blog item
Zo bouw je groener
15 januari 2020
Duurzaam wonen
100% babyproof
Een veilig huis voor klein & groot
30 januari 2019
Welzijn
Graden geluk
De ideale temperatuur voor elk plekje in huis
30 januari 2019
Warmtearchitectuur
Zento warmtepomp
De duurzame oplossing voor een comfortabel huis
13 mei 2019
Warmtepompen