Koelen zonder airco

Zo blijft het thuis ook zonder airco lekker fris
De hele zomer puffen en zweten, of toch maar investeren in een dure airco: het is een keuze die je liever niet wil maken. Gelukkig hoef je die knoop helemaal niet door te hakken, want ook via je centrale verwarming kan je je woning al goed afkoelen. Heb je thuis een warmtepomp of kan je een koelmachine bij je ketel plaatsen? Dan doorsta jij met vloerverwarming, radiatoren op ultralage temperatuur of slimme convectoren elke hittegolf.

Koelen met vloerverwarming

's Zomers kan er koud water door de leidingen van je vloerverwarming stromen, zodat de vloer en dus ook de ruimte enkele graden kan afkoelen. Terwijl airconditioning zorgt voor een onmiddellijke instroom van koude lucht, geniet je met vloerverwarming (of beter gezegd: vloerkoeling) van een constante, koele binnentemperatuur die aangenaam aanvoelt. Warmte en koelte voel je immers als eerste aan je hoofd en je voeten, waarna dat gevoel zich verder verspreidt in de rest van je lichaam. Voor een frisse, maar natuurlijke gevoelstemperatuur.

Koelen met radiatoren

Koude lucht door je radiatoren blazen? Dat klinkt niet zo vanzelfsprekend, en dat is het ook niet: de meeste 'gewone' radiatoren kunnen je woning enkel verwarmen. Maar met de Ulow-E2 van Radson, de eerste radiator die werkt op dezelfde lage temperatuur als vloerwarming, kan dat wél. Omdat je de radiator kan aansluiten op je warmtepomp, beschikt hij over een handige koelmodus. Zo kan je via de geïntegreerde ventilatoren een hoge kamertemperatuur met enkele graden verminderen. Heb je geen warmtepomp, maar wel nood aan wat frisse lucht? Met één druk op de knop zorgt de Summerbreeze-functie voor een aangename luchtcirculatie.
Tip: Heb je warmbloedigen én koukleumen in huis? Via zoneregeling kan je de kamertemperatuur voor elke ruimte afzonderlijk instellen. Handig als je partner het lekker warm wil in de werkkamer, maar jij intussen liever niet ligt te zweten in de zetel.

Koelen met convectoren

Wil je altijd thuiskomen in een heerlijk frisse woning en meteen ook heel wat besparen op je waterverbruik? Dan haal je best de Vido convector van Radson in huis. Die blaast niet enkel verfrissende koele lucht de kamer in via de ingebouwde ventilator, maar heeft daarvoor ook maar 5 tot 10% van de watercapaciteit nodig die een gewone radiator vereist. En omdat de warmtewisselaar een groot oppervlak heeft, gaat dat allemaal ook nog eens razendsnel.

Inspiratie

Hocus pocus... Focus!
Concentratietips voor harde werkers
1 februari 2019
Welzijn
Wonen in stijl
4 prachtige interieurtrends voor 2020
29 oktober 2019
Interieur inspiratie
Moet je vloerverwarming ontluchten?
Onderhoud bij vloerverwarming
16 december 2019
Vloerverwarming
Tijd voor nieuwe radiatoren?
5 goede redenen om je radiatoren te vervangen
3 september 2019
Radiatoren
Droomfabriek
7 tips om beter te slapen
1 februari 2019
Slaapkamer
Ra ra radiator
Waar plaats je je radiatoren het best?
4 februari 2019
Radiatoren