Speeltijd

5 originele indoorspelletjes bij slecht weer

Hangt je koelkast al vol met tekeningen van de kids en willen ze niet de zoveelste keer Dokter Bibber spelen als het buiten om te bibberen is? Probeer deze 5 originele spelletjes voor binnen. Wedden dat ze nooit meer naar buiten willen? 3 … 2 … 1 … Go!

BLOTEVOETENPAD

Iedereen kent blind proeven wel, waarbij je geblinddoekt allerlei smaken moet herkennen. Probeer ook eens blind proeven … met je voeten! Leg een aantal zachte dingen (een tapijtje, een handdoek, een fleece deken, een knuffel, een stuk bubbelplastic …) op de grond. Blinddoek de kids en laat ze met hun blote voeten raden waarop ze lopen. Extra leuk wordt het natuurlijk als je het blotevoetenpad op verwarmde vloer legt!

FORT-FILMMARATHON

Is er iéts leuker dan een kussenfort bouwen? Natuurlijk: een kussenfort bouwen en er nadien films kijken met het hele gezin! Doe alle gordijnen dicht, steek wat kaarsjes aan en voorzie lekkere snacks zoals popcorn en zuurtjes voor een plezante familiefilmmiddag. Laat het buiten maar lekker regenen, binnen regent het gezelligheid!

SCHATTENJACHT

Stuur je kleine piraten op speurtocht naar kleine schatten in huis. Maak een schatkaart van alles dat ze moeten zoeken: een boek van minstens 500 pagina’s, een rood speelgoedautootje of – iets moeilijker – een voorwerp dat zwart en rond is. Alles verzameld? Geef ze als beloning hun échte schat: een lekker vieruurtje of een nieuw stuk speelgoed.

DOE-HET-ZELF-SPROOKJES

Knip ongeveer 30 speelkaarten uit stevig wit papier. Laat de kinderen op elke kaart iets leuks tekenen: een hond, een ruimteschip, bloemen … Schud de zelfgemaakte kaarten vervolgens door elkaar en leg ze met de tekening naar beneden. Draai nu de kaarten een voor een om en laat de kinderen ze aan elkaar praten. Een logische samenhang is optioneel. En wie weet: misschien worden jouw kids wel de nieuwe zusters en gebroeders Grimm?

SCHADUWDANSEN

Tijd voor een dance battle! Verzamel alle gezinsleden en laat iedereen 2 liedjes uitkiezen. Vervolgens zijn jullie om beurten dansinstructeur. De dansinstructeur begint te dansen en iedereen moet hem of haar nadoen. Van een sierlijke pas de bourrée tot gekke hiphoppasjes en alles daartussen: de regel is dat er geen regels zijn. Wie zei dat je kinderen binnenshuis niet moe kan krijgen?

Bekijk ons aanbod elektrische radiatoren hier.

BRR, WEERBERICHT GECHECKT?

Luidt het weerbericht alweer ‘regen met kans op een lokaal indoorspelletje’? Zorg er dan voor dat de speelkamer (of andere ruimte waar de kinderen graag spelen) aangenaam warm is. Een elektrische radiator in de speelruimte is daarbij extra handig: die warmt een ruimte snel op zodat de binnenspeelpret bijna meteen kan beginnen!

Inspiratie

How to hygge
Leren ontstressen op z'n deens
29 januari 2019
Interieur inspiratie
Richt je interieur slim in
Maak een kleine ruimte groter in 5 stappen
25 oktober 2019
Interieur inspiratie
Hocus pocus... Focus!
Concentratietips voor harde werkers
1 februari 2019
Welzijn
Droomfabriek
7 tips om beter te slapen
1 februari 2019
Slaapkamer
100% babyproof
Een veilig huis voor klein & groot
30 januari 2019
Welzijn
Ulow-E2
De eerste radiator op ultra lage temperatuur
1 februari 2019
Radiatoren