De kunst van de Feng Shui

Decoratietips voor meer geluk in huis

Je huis inrichten volgens de Chinese regels van de feng shui zorgt ervoor dat je woning positieve energie uitstraalt. Zo worden je huis en jijzelf een pak kalmer en gelukkiger … én het zou je zelfs aan een nieuwe liefde kunnen helpen!

Je huis inrichten volgens de Chinese regels van de feng shui zorgt ervoor dat je woning positieve energie uitstraalt. Zo worden je huis en jijzelf een pak kalmer en gelukkiger … én het zou je zelfs aan een nieuwe liefde kunnen helpen!

PLANT POWER

Haal buiten naar binnen voor een extra positieve energieboost in huis. Kies voor gezonde planten zoals geluksbamboe, vrouwentongen en bonsaiboompjes. Maar ook bloemen kunnen je huis hernieuwde energie geven. Denk maar aan de pioenroos, dé feng shui-remedie voor liefde en romantiek. Maar wel oppassen als je die laatste in de slaapkamer van een ouder koppel zet: ze zouden zelfs een affaire met een jonge vrouw kunnen uitlokken …

EEN VER-VAN-JE-BEDSHOW

Als je maar één ruimte feng shui approved maakt, laat het dan je slaapkamer zijn. Je bed is de steun van je persoonlijke energie. Daarom is het belangrijk om de achterkant van je bed steun te geven tegen een muur en te zorgen dat je een deur ziet, zonder het bed recht tegenover een deur te plaatsen. Houd hier ook bij het plaatsen van je radiator(en) rekening mee! Daarnaast voorzie je best ook twee nachtkastjes – óók als je single bent. Je wil immers niet dat je door de slechte energie van je huis niet aan een nieuw lief geraakt, toch?

OMHELS JE INNERLIJKE NARCIST

Spiegels zijn de aspirine van de feng shui: ze helpen tegen heel wat energiekwaaltjes. Ze zorgen voor een betere energiestroom door je woning, voor een rustigere sfeer en ze laten je kamers ruimer lijken. Gebruik zeker een spiegel tegenover een raam dat uitgeeft op je tuin om buiten nog meer naar binnen te krijgen en in de hal. Maar niet tegenover de voordeur, zo voelen je gasten zich minder welkom.

Tip
Denk op voorhand goed na over de feng shui in alle ruimtes zodat je rekening kan houden met de plaatsing van radiatoren (waar je je radiatoren het best plaatst, lees je hier). Of kies voor vloerwarming en geef jezelf alle vrijheid bij het feng shui-en van je thuis!

OPGERUIMD HUIS, OPGERUIMD HOOFD

We reizen even van China naar Japan, de thuis van de opruimgoeroe Marie Kondo. Volgens haar wereldberoemde methode moet je elk object in huis vastnemen. Je mag alleen dingen houden die je blij maken en je moet alles met een slechte energie weggooien, want daar krijg je stress van. Zo ruim je ongeveer de helft (!) van al je spullen op. Het perfecte excuus om zonder schuldgevoel afscheid te nemen van die lelijke vaas die je ooit van je tante kreeg, krijg je er zomaar bij. Graag gedaan!

Inspiratie

Richt je interieur slim in
Maak een kleine ruimte groter in 5 stappen
25 oktober 2019
Interieur inspiratie
Elektrisch verwarmen, iets voor jou?
De pro's en contra's van elektrische radiatoren
1 februari 2019
Elektrische radiatoren
Radiatoren op de rooster
De pro's en contra's van radiatoren
1 februari 2019
Radiatoren
De ideale warmtearchitectuur
Stap voor stap
30 januari 2019
Warmtearchitectuur
De waarheid over warme voetjes
De pro's en contra's van vloerverwarming
1 februari 2019
Vloerverwarming
How to hygge
Leren ontstressen op z'n deens
29 januari 2019
Interieur inspiratie