Zento warmtepomp

De duurzame oplossing voor een comfortabel huis
In je huis wil je comfortabel wonen. Met een warme douche wanneer jij dat wilt, een aangename temperatuur in de winter en prettig koel in de zomer. Zoveel comfort, kan dat ook op een milieuvriendelijke manier? Jazeker: met een slimme Zento warmtepomp van Radson. Die bespaart enorm op energie en is daarmee toekomstbestendig.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, de grond of water. Die warmte wordt afgegeven aan een koudemiddel, dat op zijn beurt de warmte weer doorgeeft aan radiatoren en vloerverwarming. Ook kan water in een sanitair buffervat worden opgewarmd. Zo heb je altijd warm water uit de kraan in de keuken of de douche in de badkamer.

PS: bereken hier welke warmtepomp jij nodig hebt!

100% warmtegarantie

Zelfs als het buiten flink vriest, kan een warmtepomp nog energie (warmte) aan de lucht onttrekken. Bij -10°C werkt de Zento warmtepomp nog op driekwart van zijn vermogen – ruim voldoende voor een comfortabel huis. Is het in de zomer heel warm? Dan werkt de warmtepomp omgekeerd: hij haalt warmte uit je huis via de vloerverwarming of ventilo-convectoren. Omdat je geen luchtverplaatsing hebt, voelt deze manier van koelen veel prettiger dan airco. Met een Zento warmtepomp zijn warmte én verkoeling altijd 100% gegarandeerd.

Duurzame energie: voor de toekomst

We willen allemaal bijdragen aan een duurzame toekomst voor onze kinderen. In dat opzicht is een warmtepomp een logische keuze. 77% van de warmte komt uit gratis buitenlucht. De overige 23% energie die nodig is voor de werking van de pomp, kunnen we opwekken met zonnepanelen. Warmtepompen zijn dus ideaal voor NOM (nul-op-de-meter) of BENG (bijna energieneutraal) woningen!

Makkelijk installeren, makkelijk gebruiken

Vaak wordt gedacht dat een warmtepomp een enorme investering is, die bovendien moeilijk is aan te leggen. Dat laatste geldt zeker voor de bodem-water- en water-watersystemen, waarvoor in de aarde moet worden geboord. Een lucht-waterwarmtepomp zoals Zento is echter makkelijk te installeren, zowel in nieuwbouw als in een bestaand huis. De warmtepomp wordt buiten geplaatst, waar hij warmte aan de buitenlucht kan onttrekken. In huis komt een buffertank voor het warme water. De experts van Radson maken legplannen en aansluitschema’s, coördineren de installatie en activeren de pomp. Vervolgens kun je zelf heel makkelijk per ruimte de gewenste temperatuur instellen.

Aantrekkelijke subsidie

Zento betekent ‘toekomst’ in het Japans en dat maken deze warmtepompen dan ook volledig waar. Warmtepompen van Zento zijn een milieuvriendelijke manier van verwarmen met minimale belasting voor het milieu én minimale energiekosten. En wist je dat je voor een warmtepomp een aantrekkelijke subsidie kunt krijgen? Kiezen voor een warmtepomp is dus niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee!

Inspiratie

Test blog item
Zo bouw je groener
15 januari 2020
Duurzaam wonen
Hocus pocus... Focus!
Concentratietips voor harde werkers
1 februari 2019
Welzijn
Ra ra radiator
Waar plaats je je radiatoren het best?
4 februari 2019
Radiatoren
Graden geluk
De ideale temperatuur voor elk plekje in huis
30 januari 2019
Warmtearchitectuur
Elektrisch verwarmen, iets voor jou?
De pro's en contra's van elektrische radiatoren
1 februari 2019
Elektrische radiatoren